2017 m. rugpjūčio 5 d., šeštadienis

Victoria Aveyard Raudonoji Karaliene (Trilogija)

Autorius: Victoria Aveyard
Pavadinimas: Raudonoji Karalienė
                       Stiklo kalavijas
                       3 knyga lietuviškai dar neišleista

ENG pavadinimas:  The Red Queen
                                 Glass Sword
                                 King's Cage

Išleidimo metai: 2015-2017
Leidykla: Alma Littera
Lentynoje: Pirma dalis taip, kitos dvi ENG pdf
Mano vertinimas :
                The Red Queen      Mano vertinimas 5/5
                 Glass Sword          Mano vertinimas 3/5
                  King's Cage          Mano vertinimas 1/5

 (1-nepabaigiau skaityti; 2- pabaigiau, bet nepatiko; 3-normali knyga; 4-patiko, rekomenduočiau; 5-Žiauriai patiko!!!)

 Aprašymas: 

 
Maros pasaulis padalytas pagal kraują – raudonieji tarnauja sidabrinio kraujo kilmingiesiems, apdovanotiems antžmogiškomis galiomis. Mara yra raudonoji, gyvena skurdžiame kaimelyje vagiliaudama, kad pragyventų, kol lemties valia atsiduria sidabrinių karaliaus rūmuose. Valdovo, princų ir visų kilmingųjų dvariškių akivaizdoje ji atranda turinti ypatingų galių.

Norėdamas šitai nuslėpti, karalius priverčia Marą apsimesti kitados pamesta kilminga sidabrine ir paskelbia vieno iš savo sūnų sužadėtine. Norėdama išgelbėti namiškius nuo persekiojimo ir savo vaikiną nuo žūties mūšio lauke, ji sutinka apsimesti sidabriniųpalikuone ir tapti princo Maveno sužadėtine. Mavenas neabejingas Marai, tačiau vyresnysis jo brolis, pirmasis princas Kalas, regis, irgi žavisi ja...


Mara ryžtasi pasinaudoti naująja savo padėtimi ir pagelbėti raudoniesiems išsivaduoti iš sidabrinių priespaudos. Neatsargus žingsnis gali baigtis mirtimi, nes šiame pavojingame žaidime lemiamas vaidmuo tenka išdavystei.

Septyniolikmetei Marai iš Polių kaimo atrodo, kad jos gyvenime negali būti jokių pokyčių. Vis dėlto likimo vingiai nenuspėjami: po netikėtos pažinties su paslaptingu vaikinu mergina atsiduria sidabrinių rūmuose tarp tų, kurių labiausiai nekenčia. Netrukus sužino, kad jai, nors ir ne kilmingajai, paklūsta ypatinga galia, kelianti grėsmę pačių sidabrinių viešpatavimui. Noromis nenoromis Mara įtraukiama į pavojingus žaidimus. Kas bus laimėtojas šiame keistame nuolatos kariaujančiame pasaulyje, padalytame pagal kraujo spalvą?
Mano komentaras: Labai labai gera knyga, perskaičiau per dieną ir negalėjau atsitraukti. Knyga tikrai patiks Divergentes ar Bado žaidynių gerbėjams. Maros pasaulis sukurtas toks nuostabus ir kitoks, kad kiekviena detalė žavi. Siužetas labai įtemptas, Maros gyvenimas gali pasikeisti bet kurią sekundę, ir tai gali nulemti, bet kuri klaida. Knygoje taip pat yra meilės istorija, kuri taip pat intriguoja ir įtraukia.


Viena, ką Mara Barou tikrai žino – ji yra kitokia. 
Maros kraujas raudonas kaip prasčiokų, bet ji turi gebėjimų, būdingų kilmingiesiems sidabriniams: gali valdyti žaibą. Dėl to mergina tampa grėsmingu ginklu, jos gviešiasi karaliaus rūmai. Valdžios atstovai tvirtina, kad tokie kaip Mara nepasižymi jokiais gebėjimais, kad ji tėra apgavikė, bet pasprukusi nuo princo Maveno, niekingo išdaviko, mergina sužino pribloškiančią tiesą: ji ne vienintelė tokia.

Persekiojama kerštingojo Maveno, pasiskelbusio karaliumi, Mara ryžtasi surasti kitus pusiau raudonuosius, pusiau sidabrinius kovotojus ir įtraukti juos į maištą prieš engėjus. Jos pasirinktas kelias pavojingas, žengdama juo, mergina rizikuoja tapti tokia pačia pabaisa kaip tas, kurį ji siekia įveikti. Ar išvydusi, kiek gyvybių kainuoja maištas, Mara ims dvejoti ? O gal klasta ir apgaulė užgrūdins ją?
Mano komentaras: Vos tik perskaičiau pirmąją dalį, puoliau skaityti antrąją. Tačiau labai sužavėta nelikau. Kadangi Raudonoi Karalienė mane pakerėjo, kaip ir Maros meilės istorija, norėjau perskaityti visą trilogija, kad sužinot kaip viskas baigėsi. Taigi šią knygą įveikiau, nors jau ne taip noriai. Iš tiesų apie šią knygą nelabai ką turiu pasakyti, kadangi nors skaičiau tik prieš kelias savaites, bet jau net nebeatsimenu apie siužetą...




In this breathless third installment to Victoria Aveyard’s bestselling Red Queen series, allegiances are tested on every side. And when the Lightning Girl's spark is gone, who will light the way for the rebellion?

Mare Barrow is a prisoner, powerless without her lightning, tormented by her lethal mistakes. She lives at the mercy of a boy she once loved, a boy made of lies and betrayal. Now a king, Maven Calore continues weaving his dead mother's web in an attempt to maintain control over his country—and his prisoner.

As Mare bears the weight of Silent Stone in the palace, her once-ragtag band of newbloods and Reds continue organizing, training, and expanding. They prepare for war, no longer able to linger in the shadows. And Cal, the exiled prince with his own claim on Mare's heart, will stop at nothing to bring her back.

When blood turns on blood, and ability on ability, there may be no one left to put out the fire—leaving Norta as Mare knows it to burn all the way down.


Mano komentaras: Tikriausiai pirmą kartą įvertinau knygą 1. Aš tiesiog nepajėgiau jos perskaityt. Labai ištempta, nuobodi knyga. Pradžiai bandžiau permetinėt akimis pastraipas, kad būtų greičiau, paskui pervertinėjau lapus.. O paskui nusprendžiau, kad negaliu... Netgi noras sužinoti kuo baigėsi ši, taip ypatingai prasidėjusi istorija nepadėjo jos įveikti ir aš pasidaviau.

 Ar skaitėte šią knygą? Ar patiko? Lauksiu jūsų komentarų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą